BOTTOM UP TOP DOWN. TRYGVE LIES PLASS. OSLO

Q. Have you thought, when you were designing, in the different water states, in ice, in blurry glass?

A. Yes.

Q. The transparency of the ensemble tries to drive the continuity of the park and the existing trees?

A. Yes.

Q. When you talk about the technical exterior flooring, Are you thinking about its versatility, in biannual programming derived from public consultation? Will there be touch-screens for that participation?

A. Yes. Yes

Q. Do you think that, in addition to stock the rainwater, the deposits can regulate the creek, and to provide with geothermal energy during the winter season?

A. Yes.

Q. Are cafeterias prepared to be closed and conditioned during winter and opened in summer, when colorful chairs can be taken out?

A. Yes.

Q. Are the deposits transformed into wells in the bicycle parking area and in the access to the mobility hub, so these spaces are bathed with light? ¿Will the colors of the bicycles and the people highlight under this light?

A. Yes. Yes

Q. Do you think that the artificial light in winter can be regulated according to the activities in the square?

A. Yes.

Q. This big sophisticated glass ingot, to last for hundreds of years, can be exported to other public spaces in other cities?

A. Yes.

Q. Do you have something to add?

A. No.

 

DATA:

Contest: 2015

Site: Trygve Lyes Plass. Oslo.

Architects: De Lapuerta+Asensio (José María de Lapuerta y Paloma Campo)e Ibid Arquitectos (Juan Luzárraga y Maria Jiménez).

Colaborators: Daniel Mira (Architect), Alejandro de Miguel (Architect), Lucía Ortiz de Galisteo (Architect), Javier Dorao (Civil Engineer).

RELATED WORKS
De Lapuerta y Asensio Arquitectos S.L.P. | Calle Vicente Gaceo, 19, 28029 Madrid, Spain | Phone: +34 917 339 265 | contacto@delapuerta.com