GETAFE CAMPUS EXPANSION

COMPETITION FOR THE EXTENSION OF THE CAMPUS OF THE UNIVERSITY CARLOS III


Project awarded ex aequo

 

The statement
It has a 6m contention wall for burying the railway tracks
The proposal
The building is a retaining wall that houses uses

The statement
The geometry of the plot is difficult and residual, with a dominant preexisting geometrically
The proposal
Integrate it into strips of activity

The statement
To address the slope the bases proposed to adapt the slabs
The proposal
There is a level of activity, walking, of conection and a level of meditation and study

The statement
The new extension will be also the entrance to the city
The proposal
We can not make an image responsible for buildings or for architects. We prefer to be the geometric garden, leaks and ecology the ones to take care of it.

 


DATA:

Project: 2003

Location: Getafe, Madrid

Architects: José María de Lapuerta Montoya, Carlos Asensio Galvin

Team: Paloma Field Ruano, Architect. / Esther Jimenez Herráiz, Architect. / Irene Rinaldi, Architect (Italy). / Paul Bullido God, Architect. / Fernando Lozano Melero, Delineation.

Sponsor: Carlos III University, Madrid

RELATED WORKS
De Lapuerta y Asensio Arquitectos S.L.P. | Calle Vicente Gaceo, 19, 28029 Madrid, Spain | Phone: +34 917 339 265 | contacto@delapuerta.com